Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2019

Під вартою опинився горе-водій, який вчинив смертельне ДТП та втік з місця аварії

22.07.2019 водій автомобіля «ВАЗ 2107», перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння  у с. Велика Білозерка, Запорізької області скоїв наїзд на пішохода, що рухався краєм проїзної частини у зустрічному напрямку. Після наїзду, водій, маючи можливість надати потерпілому першу медичну допомогу чи  викликати бригаду швидкої медичної допомоги, з місця пригоди зник.
 
 Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди потерпілий помер у медичному закладі.
 
Вжитими заходами розшуку особу водія автомобіля працівниками поліції встановлено, ним виявився двадцяти шести річний мешканець села Велика Білозерка, Запорізької області.
 
За погодженням з прокурором у кримінальному провадженні горе-водію повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) та ч.1 ст. 135 КК України (завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження внаслідок безпорадного стану).
 
Слідчому судді Орджонікідзевського районного суду Запоріжжя внесено клопотання про обрання  підозрюваному  запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке за принципової позиції прокуратури задоволено - підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.
 
Наразі досудове розслідування триває.
 
Винному загрожує покарання за сукупністю злочинів до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1326