Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2019

Задоволені клопотання про вилучення реєстраційних та нормативних справ у кримінальному провадженні за фактом незаконної діяльності 42 фіктивних підприємств, які діяли у складі конвертаційного центру

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо незаконної діяльності ковертаційного центру, а саме за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 205 КК України за фактами пособництва в ухиленні від сплати податків та фіктивного підприємництва.
 
За результатами здобутих доказів установлено, що на території міста Запоріжжя здійснював діяльність «конвертаційний центр», до складу якого входило 42 підприємства, що використовувались для мінімізації підприємствами реального сектору податкових зобов’язань. За результатами проведених слідчих дій та обшуків незаконну діяльність припинено та вилучено печатки, а також первинні фінансово-господарські документи.
 
На теперішній час слідчим суддею Орджонікідзевського районного суду міста Запоріжжя розглянуті та задоволені клопотання слідчого, погоджені з процесуальним керівником прокуратури області, про проведення тимчасових доступів та вилучення документів реєстраційних справ у державного реєстратора, а також нормативних справ в органах ДФС цих фіктивних підприємств.
 
На теперішній час досудове розслідування у провадженні триває.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1376