Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2019

Прокуратура домоглась справедливого покарання для зловмисника, який придбав з метою збуту «метадон» у великій кількості

Органи прокуратура Запорізької області гостро реагують на випадки призначення винним особам покарання, яке явно не відповідає тяжкості вчинених правопорушень, суспільній небезпеці та особі засуджених.

Відтак, вироком Бердянського міськрайонного суду зловмисника А. засуджено за ряд крадіжок чужого майна у Бердянському районі, придбання і перевезення з метою збуту наркотичного засобу у великій кількості, до умовного терміну покарання з випробуванням.

Із обставин провадження вбачається, що в особи у курортному місті Бердянську, вилучено 40 поліетиленових згортків, що містили готовий до розповсюдження розфасований кристалічний порошок «метадон», але місцевим судом неправильно застосовано закон України про кримінальну відповідальність та призначено занадто м’яке покарання.

    Послідовно відстоюючи свою правову позицію, прокурором у провадженні було внесено апеляційну скаргу, яку за активної позиції галузевого відділу прокуратури області Запорізьким апеляційним судом задоволено, ухвалено новий вирок, яким громадянці за вчинені злочини призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1631