Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.07.2019

Розпочато кримінальне провадження за фактом службового підроблення документів

Реагуючи на публікації у засобах масової інформації, з метою встановлення підстав для представництва інтересів держави, Запорізькою місцевою прокуратурою №2 здійснено перевірку фактів, викладених у публікації «Запорізького центру розслідувань».
 
В ході проведення перевірочних заходів за допомогою відкритих джерел інформації та публічних реєстрів встановлено, що з метою уникнення передбаченого ст.134 Земельного кодексу України конкурсу на право оренди земельної ділянки, суб’єктом господарської діяльності до органів владних повноважень надано завідомо неправдиві документи, на підставі яких за цим суб’єктом зареєстровано право власності на об’єкт нерухомості, який фактично відсутній.
 
В подальшому суб’єкт господарювання звернувся до Запорізької міської ради із заявою щодо надання вказаної земельної ділянки в оренду зазначивши, що на ній розташовано належне йому майно, і на цій підставі отримав у користування земельну ділянку.
 
За даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України. Здійснення досудового розслідування у даному провадженні доручено слідчим органів внутрішніх справ, процесуальне керівництво продовжує здійснюватися прокурорами Запорізької місцевої прокуратури №2.
 
Крім того, прокуратурою також опрацьовуються документи з метою вжиття заходів представницького характеру.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1576