Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2019

Засуджений, який був звільнений від відбування покарання з іспитовим строком та не став на шлях виправлення, опинився за гратами

Запорізький апеляційний суд залишив без змін ухвалу Заводського районного суду, якою задоволено подання органу пробації про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням та направлення засудженого С. для відбування покарання, призначеного вироком Заводського районного суду м. Запоріжжя.
 
Так, у 2018 році Заводським районним судом м. Запоріжжя вказаний чоловік був засуджений за незаконне заволодіння транспортним засобом до 3 років обмеження волі.  Однак суд прийшов до висновку, що його перевиховання можливе без ізоляції від суспільства, а тому відповідно до   ст. 75 КК України звільнив його від відбуття призначеного покарання з іспитовим строком 2 роки.
 
Засуджений на шлях виправлення та перевиховання не став і належних висновків для себе не зробив, натомість постійно порушував обов’язки покладені на нього судом, неодноразово вчиняв адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху та притягувався судом до адміністративної відповідальності. Все це свідчить про свідоме ігнорування покарання за вчинений злочин, відсутність критики до своєї поведінки у суспільстві. 
 
Так, ч. 1 ст. 166 КВК України визначено, що якщо засуджений не виконує обов’язки, встановлені цим Кодексом, Законом України "Про пробацію", а також покладені на нього судом, або систематично вчиняє правопорушення, що тягнуть за собою адміністративні стягнення і свідчать про його небажання стати на шлях виправлення, уповноважений орган з питань пробації вносить до суду подання про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням і направлення засудженого для відбування призначеного покарання.
 
З урахуванням вказаних обставин, судом першої інтанції прийнято рішення скасувати звільнення від відбування покарання та направити засудженого для відбування покарання, призначеного вироком. Запорізький апеляційний суд залишив без змін ухвалу Заводського районного суду, а апеляційну скаргу засудженого С. без задоволення.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1769