Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.06.2019

Повідомлено про підозру мешканцю Донецької області, який заклав у дворі будинку вибуховий пристрій та намагався привести його в дію

За процесуального керівництва прокуратури Запорізької області у кримінальному провадженні, розслідуваному слідчим відділом Управління СБ України в області, 07.06.2019 повідомлено про підозру громадянину України за ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 258 КК України (закінчений замах на вчинення терористичного акту за попередньою зимовою групою осіб).
 
Як встановлено слідством мешканець Донецької області за попередньою змовою із невстановленими наразі особами на виконання завдання представників терористичної організації «Донецька Народна Республіка» прибув напередодні до Запоріжжя та 07.06.2019 близько 06 години 20 хвилин з метою порушення громадської безпеки, залякування населення та провокації воєнного конфлікту, у подвір’ї будинку № 136 по бульвару Гвардійському в Запоріжжі заклав саморобний вибуховий пристрій, який повинен був спрацювати від дзвінка з мобільного телефону зловмисника.
У подальшому громадянин намагався привести зазначений вибуховий пристрій у дію, однак завдяки вжитим працівниками правоохоронних органів заходам вибуху вдалося запобігти.
 
Зловмисника затримано на місці події. Вибуховий пристрій знешкоджено та вилучено. Наразі вирішується питання про обрання стосовно особи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою а також вживаються заходи до встановлення інших осіб, причетних до злочину.
 
Згідно з санкцією указаної статті Кримінального кодексу України громадянину може бути призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1670