Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.06.2019

Прокуратурою області до суду направлено обвинувальний акт у кримінальному провадження за фактом ухилення від сплати податків, в якому спричинені державі збитки відшкодовано у повному обсязі

 
Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків службовими особами одного з підприємств запорізького регіону.
 
У кримінальному провадженні установлено, що у 2015-2016 роках службові особи одного з підприємств, діючи умисно, шляхом відображення у податковій звітності недостовірних відомостей, ухилились від сплати податків на загальну суму 813 тис. грн.
 
Під час досудового розслідування збитки державі, спричинені незаконними діями по мінімізації податкових зобов’язань, відшкодовані у повному обсязі. Також сплачені штрафні санкції та пеня, донараховані актом перевірки, у зв’язку з допущеними порушеннями вимог податкового законодавства. Загальна сума сплачених до державного бюджету коштів склала понад 1,2 млн. грн.
 
Згідно частино 4 статті 212 КК України особа, яка вчинила ухилення від сплати податків, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона до притягнення до кримінальної відповідальності сплатила податки, збори (обов'язкові платежі), а також відшкодувала шкоду, завдану державі їх несвоєчасною сплатою (фінансові санкції, пеня).
 
Зважаючи на вказані вимоги кримінального закону за результатами розслідування процесуальним керівником відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби відносно особи, яка вчинила кримінальне правопорушення, до суду направлено клопотання на підставі ч. 4 ст. 212 КК України для її звільнення від кримінальної відповідальності.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1574