Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.05.2019

За результатами проведеного правоохоронцями вилучення банківських документів підтверджено вчинення фінансових операцій з грошовими коштами, одержаними від фіктивних підприємств

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків одним з підприємств запорізького регіону, яке займається оптовою купівлею-продажем алкогольної продукції.
 
У кримінальному провадженні установлено, що у 2018 році службові особи зазначеного підприємства, використовуючи документи та реквізити ряду фіктивних суб’єктів господарювання, з метою заниження податкових зобов’язань відобразили у податковій звітності недостовірні відомості щодо реалізації ним товарів на адресу фіктивних підприємств.
 
У кримінальному провадженні на підставі ухвали слідчого судді 15.05.2019 у банківських установах у місті Києві проведено вилучення документів щодо вчинених фінансових операцій та руху коштів по рахунках, якими підтверджено отримання від фіктивних підприємств коштів на загальну суму 24,424 млн. грн. та їх подальшого використання підприємством у легальній господарській діяльності.
 
На теперішній час досудове розслідування у провадженні триває. На виконання вказівок процесуального керівника працівниками СУ ФР ГУ ДФС в області вживаються заходи для встановлення всіх обставин злочину за результатами чого буде вирішено питання про внесення до ЄРДР відомостей про злочин, передбачений ч. 3 ст. 209 КК України.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1720