Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.05.2019

Прокуратура домоглась застосування дисциплінарного стягнення до співробітника ГУ Держгеокадастра в області за фактом неналежного виконання обов’язків

Органами прокуратури області приділяється особлива увага захисту інтересів держави у сфері земельних відносин.
 
Ефективна протидія злочинним проявам у вказаній сфері можлива лише у комплексному використанні сил і засобів правоохоронних та контролюючих органів регіону. Указане зумовлює необхідність реалізації органами державного нагляду (контролю) усього спектру наданих законодавством повноважень.
 
Відтак, Запорізькою місцевою прокуратурою № 3 у порядку ст. 23 Закону України «Про прокуратуру» з метою захисту інтересів держави у сфері земельних відносин неодноразово витребовувалась інформація про нормативну грошову оцінку земельних ділянок з наданням підтверджуючих документів у ГУ Держгеокадастру у Запорізькій області.
 
Зазначені запити посадовими особами ГУ Держгеокадастру у Запорізькій області ігнорувалися. Будь-яких правових обґрунтувань щодо відмови у надані запитуваної інформації не надавалося.  
 
Ураховуючи вищевикладене місцевою прокуратурою за вищевказаними фактами щодо неналежного виконання своїх обов’язків посадовими особами ГУ Держгеокадастру у Запорізькій області направлено лист із підтверджуючими документами до Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру для проведення службового розслідування.
 
За результатами проведення службового розслідування до головного спеціаліста відділу у Запоріжжі Міськрайонного управління у Запорізькому районі та м. Запоріжжі застосовано дисциплінарне стягнення у виді догани, у зв’язку із порушенням вимог діючого законодавства.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1845