Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2019

Прокуратурою виявлено порушення вимог фінансового контролю в діях посадової особи центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної податкової політики

За участю прокурора Запорізької місцевої прокуратури №3 у травні поточного року Хортицьким районним судом розглянуто адміністративний матеріал відносно посадової особи центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної податкової політики.
 
Встановлено, що вищезазначена особа достовірно знаючи про необхідність подання повідомлення про суттєві зміни в майновому стані суб’єкта декларування, без поважних причин не подала її у встановлений Законом строк чим вчинила адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, відповідальність за яке передбачено ч. 2 ст. 172-6 КУпАП.
 
Встановлено, що відповідно до даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, цій особі на праві приватної власності належав житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами, розташований в Київській області.
 
Вказане майно суб’єкт декларування напочатку 2018 року відчужив шляхом укладення договору купівлі-продажу за грошові кошти у сумі 137 тис. гривень, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 01.01.2018.
 
Проте встановлено, що згідно публічної частини Єдиного державного реєстру осіб, уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування повідомлення про суттєві зміни в майновому стані суб’єкта декларування про отримання вказаних грошових коштів подано з порушенням 10-денного строку, що є порушенням вимог ч. 2 ст. 52 Закону України «Про запобігання корупції» відповідальність за яке встановлена ч. 2 ст. 172-6 КУпАП.
 
Під час судового розгляду справи суб’єкт адміністративного корупційного правопорушення вину визнала в повному обсязі.
 
За результатами розгляду зазначених матеріалів Хортицьким районним судом міста Запоріжжя цього державного службовця визнано винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 172-6 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1510