Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2019

Прокуратурою підтримано обвинувачення в суді за фактами втечи двох засуджених

Токмацькою місцевою прокуратурою підтримано обвинувачення в Оріхівському районному суді за фактами втеч засуджених.
 
Зокрема, у поточному році мали місце два випадки коли засуджені, скориставшись відсутністю нагляду адміністрації ДУ "Оріхівська виправна колонія (№ 88)" здійснили втечі з дільниці соціальної реабілітації.
 
Місцезнаходження обох засуджених було встановлено та їх притягнуто до кримінальної відповідальності.
 
Обидва втікача свою вину визнали та сприяли слідству при встановленні обставин вчинення кримінальних правопорушень. Їх щире каяття було визнано судом як обставини, які пом’якшують покарання та призначено покарання в межах санкції статті 393 КК України.
 
Слід зазначити, що порушення законодавства, внаслідок яких стали можливими факти втечі засуджених з установи виконання покарання знайшли своє відображення в документах прокурорського реагування. На теперішній час відповідні порушення усунуті, винних осіб притягнуто до відповідальності.
 
Стан додержання законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян перебуває на постійному контролі Токмацької місцевої прокуратури.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1388