Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2019

Під час перевірок прокуратурою діяльності ІТТ №3 виявлено ряд порушень вимог законодавства щодо надання медичної допомоги затриманим та взятим під варту особам

Під час перевірок співробітниками прокуратури в діяльності ІТТ №3 ГУНП в Запорізькій області встановлено ряд порушень вимог Закону України «Про попереднє ув’язнення» при наданні медичної допомоги затриманим та взятим під варту особам.
 
Відтак встановлено, що працівниками ізолятору тимчасового тримання не вживались всі передбачувані законодавством заходи для надання кваліфікованої медичної допомоги утримуваним особам, а саме правоохоронці обмежувались лише викликом карети швидкої допомоги, в свою чергу вивезення хворих до вузьких спеціалістів не здійснювалось.
 
Окрім наведених порушень місцевою прокуратурою встановлені також систематичні недоліки такі як: захаращення медпункту і не використання його належним чином, відсутність прибирального інвентарю, промаркованого посуду та деззасобів. Санітарна обробка столу, кушетки та приміщення медпункту не здійснювалась. Встановлено факти знаходження препаратів, які призначені заарештованим, безпосередньо на підлозі біля дверей камер, що є порушенням умов та місця зберігання медичних препаратів.
 
Під час перевірки журналу первинного обстеження, виявленні чисельні випадки не повідомлення прокурора про наявність тілесних ушкоджень у осіб, які поміщуються або доставляються до ІТТ №3.
 
З метою усунення наведених порушень Мелітопольською місцевою прокуратурою на ім`я начальника ГУНП в Запорізькій області внесено два документи реагування про усунення порушень вимог Закону України «Про попереднє ув’язнення» та інших актів законодавства щодо медико-санітарного забезпечення затриманих та взятих під варту осіб.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1644