Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.05.2019

Прокуратура вимагає суворого покарання для зловмисника, який пограбував жінку більш-ніж на 2 млн. грн.

За належного процесуального керівництва Запорізької місцевої прокуратури №2 проведено досудове розслідування та скеровано для судового розгляду  кримінальне провадження за ч.5 ст. 186 КК України за фактом вчинення грабежу в особливо великих розмірах за наступних обставин:
 
Раніше судимий мешканець Запоріжжя вступив в злочинну змову з невстановленим в ході досудового слідства особами, одна з яких згідно узгодженого плану здійснила телефонний дзвінок на стаціонарний телефон потерпілої та, представившись дочкою, імітуючи її голос, розповівши вигадану історію, почала просити передати гроші в сумі 3 000 доларів США. Потерпіла, будучи ошуканою, не підозрюючи про злочинні наміри невстановленої особи, через короткий проміжок часу відкрила вхідні двері квартири, в якій мешкає, вищевказаному мешканцю Запоріжжя.
 
Останній, діючи відповідно до злочинної змови та розподілу ролей, представився потерпілій саме тією особою, що повинна забрати гроші та передати дочці. Потерпіла відвела останнього на балкон, де зберігала гроші, та на прохання обвинуваченого передала йому викрутку, для пошкодження замка сейфа.
 
Після чого він за допомогою викрутки відкрив двері сейфу та побачив у ньому три пакети, в яких знаходились грошові кошти: один пакет, в якому знаходились грошові кошти в сумі 28 990 доларів США та 1000 євро, один пакет, в якому знаходились грошові кошти в сумі 167 000 гривень, та пакет в якому знаходились грошові кошти в сумі 46 100 доларів США та 3 270 євро.
 
Під час, коли вказаний громадянин збирав гроші, потерпіла зрозуміла, що останній вчиняє відносно неї злочинні дії та почала кричати на нього, вимагаючи залишити гроші. Проте злочинець, не реагуючи на крики потерпілої, відкрито покинув приміщення вказаної квартири з грошовими коштами, спричинивши потерпілим матеріальну шкоду на загальну суму більше 2 мільйонів гривень.
 
Вироком Орджонікідзевського районного суду Запоріжжя із застосуванням ст. 69 КК України грабіжнику призначено міру покарання у вигляді п’яти років шести місяців позбавлення волі з конфіскацією майна. Через невідповідність призначеного покарання особі обвинуваченого та тяжкості вчиненого злочину внаслідок його м’якості Запорізькою місцевою прокуратурою №2 вирок оскаржено в апеляційному порядку.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1550