Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2019

Засуджено зловмисницю, яка зловживаючи службовим становищем, заволоділа грошовими коштами на суму більше 2 млн. грн.

Наслідком підтримання прокурором Запорізької місцевої прокуратури №2 публічного обвинувачення, стало винесення судом обвинувального вироку щодо особливо тяжкого корупційного злочину, вчиненому колишнім керівником одного з відділень банку в Запоріжжі.
 
Принципова та послідовна позиція державного обвинувачення, обґрунтована сукупністю зібраних та ретельно досліджених доказів, переконала колегію суддів Жовтневого районного суду Запоріжжя у доведеності вини обвинуваченої у заволодінні чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах, яким було заподіяно шкоду банківській установі на суму майже 80 тисяч доларів США та понад 20 тисяч гривень.
 
Судом,  з врахуванням думки прокурора, висловленої у судових дебатах, ухвалено вирок, за яким винній особі призначено покарання у вигляді 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з фінансово-економічною діяльністю у банківській сфері, а також конфіскацією належного їй майна.
 
Крім того, судом в повному обсязі задоволено заявлений у кримінальному провадженні цивільний позов банку, за яким з засудженої належить стягнути суму заподіяної злочином матеріальної шкоди у розмірі майже 2 млн. 157 тис. грн.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1719