Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.03.2019

Попри принципову позицію прокуратури щодо обрання підозрюваному у замаху на вбивство запобіжного заходу у виді тримання під вартою, апеляційний суд залишив зловмиснику запобіжний захід у виді поруки

Попри принципову позицію прокуратури, яка в апеляційному порядку відстоювала обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою зловмиснику, який підозрюється у замаху на життя людини, суд залишив без задоволення апеляційну скаргу та залишив підозрюваному запобіжний захід у вигляді поруки одного з народних депутатів України.
 
Нагадаємо, прокуратурою Запорізької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом замаху на умисне вбивство мешканця Запоріжжя, що мало місце у травні 2018 року на території Дніпровського району міста.
 
 У ході проведення досудового розслідування встановлено причетність до скоєння злочину громадянина 1994 року народження.
 
 Вказаній особі повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 15, п.п. 5, 12 ч. 2 ст. 115 КК України та затримано в порядку ст. 208 КПК України.
 
 Слідчий за погодженням з прокуратурою області звернувся до Орджонікідзевського районного суду Запоріжжя для обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
 Проте 15 лютого слідчим суддею Орджонікідзевського районного суду Запоріжжя відмовлено в задоволенні клопотання сторони обвинувачення з одночасним обранням запобіжного заходу вигляді поруки одного з народних депутатів України.
19 лютого, на вказане рішення слідчого судді прокуратурою Запорізької області було подано апеляційну скаргу до Запорізького апеляційного суду.
 
Наразі, не дивлячись на обґрунтовану позицію прокурора та слідчого, суд залишив запобіжний захід у вигляді поруки без змін.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1969