Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2019

Повідомлено про підозру державному реєстратору комунального підприємства за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам

Прокурорами Запорізької місцевої прокуратури №1 здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч.2 ст.364 КК України за фактом зловживання службовим становищем реєстратором комунального підприємства при проведенні реєстраційних дій щодо об’єкта нерухомого майна, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам.
 
Досудовим розслідуванням було встановлено, що у березні 2017 року державний реєстратор зареєстрував за одним із приватних товариств право власності на об’єкт незавершеного будівництва, а саме недобудовану споруду офісно-торгівельного центру, будівництво якого було розпочато на земельній ділянці державної власності, наданій у постійне користування державному підприємству.
 
Під час досудового розслідування також встановлено, що незважаючи на те, що приватне товариство не мало необхідних правовстановлюючих та дозвільних документів, у тому числі на земельну ділянку, державний реєстратор одного з комунальних підприємств області усупереч вимог закону, безпідставно зареєстрував право власності на об’єкт незавершеного будівництва: офісно-торгівельний центр по проспекту Соборному в Олександрівському районі Запоріжжя. Внаслідок чого з державної власності фактично вибула земельна ділянка площею 0,26 га та вартістю понад 2,4 млн. гривень.
 
За результатами проведених слідчих та процесуальних дій, слідчим за погодженням з процесуальним прокурором Запорізької місцевої прокуратури №1, державному реєстратору вказаного комунального підприємства повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст.364 КК України.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1898