Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.01.2019

Прокуратура забезпечила повернення територіальній громаді земельної ділянки комерційного використання вартістю 2,16 млн. грн.

Прокуратурою Запорізької області забезпечено виконання судового рішення про повернення земельної ділянки комерційного використання площею 0,2965 га та вартістю 2,16 млн. грн.
 
У грудні 2017 року прокуратурою області в інтересах держави до господарського суду Запорізької області було пред’явлено позов про визнання незаконними та скасування пунктів рішень Токмацької міської ради, визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, укладеного з ФОП та зобов’язання фізичної особи-підприємця повернути дану земельну ділянку.
 
Підставою для звернення прокурора до суду стало порушення визначеного законом порядку передачі в оренду спірної земельної ділянки, без проведення земельних торгів.
 
Рішенням господарського суду Запорізької області у травні 2018 року позов прокурора задоволено, визнано недійсним договір оренди земельної ділянки та зобов’язано ФОП її повернути Токмацькій міській раді.
 
Виконуючий документ з виконання рішення суду звернуто до Токмацького МРВ ДВС ГТУЮ у Запорізькій області. За результатами проведених виконавчих дій складено акт приймання передачі земельної ділянки.
 
Крім того, відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно до зазначеного реєстру внесені відомості про припинення права оренди земельної ділянки указаного підприємця.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1951