Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.12.2018

Прокуратура домоглась стягнення з недобросовісного підрядника на користь держави 2 млн. грн. неповернутих авансів та 1 млн. грн. неустойки

Усвідомлюючи важливість для України забезпечення сталого функціонування бюджетної системи, ключовим елементом якої є раціональне та ефективне розпорядження бюджетними коштами, вказаному питанню органами прокуратури Запорізької області приділено окрему увагу.
 
Відтак, прокуратурою області було встановлено, що недобросовісним підрядником ТОВ «Торговий дім «Главмаш», який отримав від Департаменту капітального будівництва Запорізької обласної державної адміністрації державне фінансування в якості авансових платежів в сумі майже 2 млн. грн., роботи не виконано та у встановленні законодавством строки кошти замовнику не повернуто.
 
З указаних підстав прокуратура області звернулась до господарського суду Харківської області з позовною заявою в інтересах держави в особі Департаменту капітального будівництва Запорізької обласної державної адміністрації до ТОВ «Главмаш» з вимогами про стягнення з підприємства грошових коштів (авансових платежів) та неустойки.
 
За принципової позиції прокуратури області постановою Східного апеляційного господарського суду, суд погодився з доводами прокуратури щодо безпідставного неповернення підприємством коштів, наданих в якості авансу та позов прокуратури області задоволено в повному обсязі. З відповідача стягнуто неповернутих авансів у розмірі майже 2 млн. грн. та неустойки у розмірі 1 млн. гривень.
 
Органи прокуратури Запорізької області й надалі надаватимуть принципову оцінку кожному факту порушення вимог бюджетного законодавства.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1838