Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2018

Прокуратура домоглась повернення територіальній громаді земельної ділянки вартістю понад 2 млн. грн.

На вістрі уваги прокуратури області постійно перебуває питання законності рішень посадовців про передачу земельних ділянок у власність та користування.
 
Відтак, рішенням господарського суду Запорізької області від задоволено позов прокуратури області до Токмацької міської ради, фізичної особи-підприємця про визнання незаконними та скасування рішень органу місцевого самоврядування на підставі яких підприємець отримав в оренду земельну ділянку площею майже 0,3 га вартістю понад 2 млн. грн. Договір оренди земельної ділянки визнано недійсним, а фізичну особу-підприємця зобов’язано повернути землю територіальній громаді.
 
Апеляційну скаргу на рішення суду І-ої інстанції подано не лише фізичною особою-підприємцем, а й Токмацькою міською радою.
 
Разом з цим постановою Центрального апеляційного господарського суду рішення суду І-ої інстанції залишено без змін. Суд погодився з доводами прокуратури області про те, що вказану земельну ділянку органом місцевого самоврядування надано у користування з порушенням вимог Земельного кодексу України без проведення земельних торгів.
 
Органи прокуратури Запорізької області й надалі надаватимуть принципову оцінку кожному факту порушення вимог земельного законодавства.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2150