Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2018

За принципової позиції прокуратури Запорізької області тимчасово обмежили у доступі до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно державного реєстратора, яким незаконно відмовлено у проведенні реєстраційних дій

 За результатами розгляду скарги прокуратури області тимчасово обмежили у доступі до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно державного реєстратора, яким незаконно відмовлено у проведенні реєстраційних дій.
 
Відтак, у рамках судової справи за позовом прокурора про витребування у власність держави із чужого незаконного володіння нерухомого майна за заявою прокуратури області, судом внесено ухвалу про вжиття заходів забезпечення позову шляхом накладення арешту на спірний об’єкт нерухомості.
 
Однак, рішенням державного реєстратора у порушення вимог Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» незаконно відмовлено у державній реєстрації відповідного обтяження, що надало відповідачу по судовій справі реальну можливість здійснити подальший продаж цього майна.
 
Ураховуючи викладене, заступником прокурора Запорізької області до Головного управління юстиції у Запорізькій області подано скаргу на дії відповідного державного реєстратора, яку задоволено шляхом блокування його доступу до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
 
Водночас, у листопаді поточного року відповідний позов прокурора в частині витребування спірного нерухомого майна задоволено та, зважаючи на наявне обтяження, після набрання рішенням суду законної сили прокуратурою області буде вжито заходів до його безперешкодного виконання.  
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1923