Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2018

Прокуратура протидіє тіньовому бізнесу в агропромисловому комплексі регіону (фото)

Василівським відділом Енергодарської місцевої прокуратури спільно з Василівським ВП ГУНП в області та Василівським управлінням  ГУ ДФС в області здійснено протидію тіньовому бізнесу в агропромисловому комплексі.
 
За матеріалами перевірки Василівського відділу Енергодарської місцевої прокуратури, було розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 197-1 КК України, а саме самовільне зайняття земельної ділянки.
 
В ході здійснення належного процесуального керівництва у кримінальному провадженні, у вересні був проведений огляд самовільно зайнятої земельної ділянки, що розташована на території П’ятихатської сільської ради Василівського району та встановлено, що земельна ділянка державної форми власності засіяна соняшником.
 
Прокурором до органів фіскальної служби було передано повний пакет документів щодо визнання врожаю озимої пшениці безхазяйним.
 
Відтак було проведено збирання врожаю соняшника на вказаній земельній ділянці, що становить 3000 кг на загальну вартість 25,5 тис. грн.
 
Органами фіскальної служби складено акт опису та попередньої оцінки безхазяйного майна, виявленого на самовільно зайнятій земельній ділянці та на теперішній час кошти в сумі 25, 5 тис.грн. від реалізації безхазяйного майна, а саме 3000 кг врожаю соняшника  звернуті в дохід держави та вже поповнено бюджет П’ятихатської сільської ради.
 
Василівським відділом Енергодарської місцевої прокуратури й надалі забезпечується принципове реагування на кожен факт самовільного використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної форми власності.
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2305