Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.10.2018

Ліквідовано велику наркоплантацію та затримано зловмисників, причетних до вирощування наркотичних рослин (фото)

За процесуального керівництва прокуратури, співробітники поліції та СБУ ліквідували наркоплантацію в одному з сіл Пологівського району області та вилучили велику кількість зброї і боєприпасів, затримавши 5 зловмисників, причетних до вирощування наркотичних рослин.
 
Дана операція стала можливою всупереч бездіяльності співробітників Управління протидії наркозлочинності в області. Зокрема до роботи останніх у прокуратури Запорізької області є багато зауважень, які були висвітлені першим заступником прокурора області на великій міжвідомчій нараді 12 жовтня.   
 
Проте не дивлячись на бездіяльність співробітників вказаного управління, 19 жовтня, під процесуальним керівництвом прокуратури, слідчими Мелітопольського відділу поліції ГУНП в області за оперативною інформацією працівників УСБУ, із залученням спецпризначенців та вибухотехніків, проведено обшук в селі Ожерельне Пологівського району.
 
Завдяки скоординованим діям правоохоронцв виявлено та вилучено близько 400 нарковмісних рослин коноплі з ознаками культивації.
 
Також встановлено, що раніше судимий мешканець Пологівського району неподалік свого будинку засіяв нарковмісні рослини на площі близько 1500 кв. м. Для догляду і охорони рослин, зловмисник найняв працівників і охоронців.
 
По периметру плантації правоохоронці виявили більше десяти розтяжок з сигнальними піротехнічними предметами.
 
В лісосмузі неподалік від наркоплантації, правоохоронці виявили схрон з боєприпасами та  вилучили 930 набоїв калібру 5,45 мм та бойову гранату РГД-5.
 
Також під час санкціонованого обшуку на території  приватного домоволодіння за місцем мешкання зловмисника, виявлено та вилучено автомат «АКС-74» та магазин з 29 набоями калібру 5,45 мм, а в машині дружини злочинця виявлено пістолет та 15 набоїв.
 
На момент спецоперації на наркоплантації працювали та охороняли її четверо раніше засуджених чоловіків та жінка.
 
На даний час вони затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
 
Відкрито кримінальні провадження за ознаками ч.2 ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) та ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.
 
Наразі триває досудове розслідування.
 
 
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 1937