Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.01.2018

Розпочато кримінальне провадження за фактом захоплення двох сільськогосподарських підприємств, зокрема тисяч гектарів землі, десятків об’єктів нерухомого майна та техніки в Приазовському районі області

У деяких ЗМІ та соціальних мережах була опублікована інформація про спробу захоплення шахрайським шляхом двох сільськогосподарських підприємств «Агротіс» та «Агротіс плюс» у Приазовському районі Запорізької області.
 
Співробітники прокуратури оперативно відреагували на зазначену інформацію та вжили відповідні дії.
 
Відтак, до ЄРДР було внесено відповідні відомості та розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст.190 КК України (Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).
 
Зокрема встановлено, що потерпілий громадянин, намагаючись заповнити звітну документацію за 2017 рік щодо своєї підприємницької діяльності, отримав відмову в доступі до власних даних в електронній системі.
 
Звернувшись в компетентні органи за роз’ясненнями він дізнався, що наразі не є власником підприємств, після чого зрозумів, що став жертвою шахрайства.
 
Наразі попередньо встановлено, що шахраї заволоділи близько 9 тис. га. землі, близько 60 об’єктів нерухомого майна, а також більше 60 одиниць техніки і сотнями центнерів сільськогосподарської продукції.
 
Нині події проводяться першочергові слідчі дії.
 
Хід розслідування перебуває на контролі прокуратури області.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2218