Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.07.2014

На Запоріжжі незаконний конвертаційний центр завдав державним інтересам мільйонних збитків

Прокуратура Запорізької області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення податкового законодавства (ч.3 ст.212 КК України), досудове розслідування якого здійснює податкова міліція.
Під час досудового розслідування було проведено обшук в будівлі Запорізької обласної організації Компартії України. В одному з приміщень правоохоронці вилучили бухгалтерські документи, чорнові записи, бланки з печатками, які підтверджують злочинну діяльність незаконного конвертаційного центру. Встановлено, що цей центр надавав послуги підприємствам області з формування незаконного податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку. В результаті державним інтересам завдано мільйонних збитків через ненадходження в бюджет суми податку на додану вартість та податку на прибуток, яка наразі встановлюється.
Наразі проводяться слідчі дії стосовно учасників злочинних дій, продовжується збір доказів щодо здійснення безтоварних операцій з використанням підприємств, які входили до складу конвертаційного центру.
 

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 3516