Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2014

На Запоріжжі прокуратура попередила незаконне використання майже 90 млн грн бюджетних коштів

Протягом цього року органи прокуратури Запорізької області попередили незаконне використання бюджетних коштів у сумі понад 88 млн. гривень. На сьогодні, до бюджету на виконання документів прокурорського реагування та судових рішень вже надійшло 2 млн. гривень.
Про це повідомив виконувач обов’язків начальника управління прокуратури Запорізької області Віктор Гринь.
За його словами, за фактом правопорушень у бюджетній сфері прокуратура розпочала 28 кримінальних проваджень. До дисциплінарної відповідальності притягнуто 44 посадовці, з яких майже половина – працівники контролюючих органів: Держфінінспекції, Держказначейства, Антимонопольного комітету тощо.
Так, прокуратура Запорізького району розпочала кримінальне провадження за фактом заволодіння понад 700 тис. гривень посадовцями приватної фірми, яка виконувала роботи по капітальному будівництву поліклініки в селищі Кушугум. Встановлено, що підрядники внесли неправдиві відомості в акти виконаних робіт, в результаті чого більше 700 тис. грн. було незаконно перераховано на рахунки підприємства.
Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
Наразі прокуратура готує позов про стягнення з фірми в судовому порядку незаконно отриманих бюджетних коштів.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 2969