Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2014

Прокурор області: потрібно видалити корупційну складову під час лікування запоріжців (фото)

Сплачувати за кожний крок свого перебування у лікарні запоріжці, нажаль, звикли, однак такого не повинно бути. Про це йшлося на міжвідомчій нараді з питань дотримання законодавства у сфері охорони здоров’я в частині безоплатності меддопомоги, яка відбулася сьогодні, 30 квітня, в прокуратурі Запорізької області. В її роботі взяли участь представники правоохоронних органів, органів влади, самоврядування та громадськості, а також керівники комунальних лікувальних установ області.

- Ми розуміємо, що сфера медицини фінансується недостатньо, і без благодійних фондів та внесків лікарні не зможуть нормально працювати. Однак внески запоріжців повинні бути дійсно благодійними, а кошти фондів використовуватися стовідсотково прозоро й за цільовим призначенням. Наше спільне завдання – в найкоротший термін звільнити запорізьку медицину від корупційної складової, щоб кожний мешканець області мав змогу отримати якісне лікування якщо й не повністю безкоштовно, то за розумні кошти, - наголосив прокурор Запорізької області Олександр Шацький.

А поки прокурорські перевірки лікувальних закладів засвідчують, що в більшості лікарень внески у благодійні фонди є фактично обов’язковими для кожного пацієнта, більшість складних аналізів та медичних обстежень виконуються в приватних медичних закладах за окрему плату, а робота страхових медичних компаній є непрозорою та неефективною.

Учасники наради виробили низку першочергових кроків для покращення ситуації в галузі. На думку учасників наради, ці заходи дозволять зменшити фінансове навантаження на пацієнтів, і в той же час поліпшать фінансування запорізьких лікарень.

Автор: Прес-служба прокуратури Запорізької області
кількість переглядів: 3264