Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.06.2024

Організували вирощування та збут канабісу в Запоріжжі – викрито групу осіб

За процесуального керівництва прокурорів Дніпровської окружної  прокуратури  м. Запоріжжя групі осіб повідомлено про підозру в незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті особливо небезпечного наркотичного засобу (ч. 2 ст. 307 КК України). 
 
За даними слідства, 61-річний запоріжанин та ще троє громадян організували збут наркотиків на території Запоріжжя та області. За місцем мешкання одного з них вони вирощували наркорослини, з яких потім власноруч виготовляли наркотичний засіб «канабіс». Його та незаконно придбані наркопігулки «Бупренорфін» реалізовували серед наркозалежних місцевих жителів.
 
Під час обшуків домоволодінь правоохоронці вилучили 4 кг канабісу, понад 40 наркопігулок, 7 корпусів гранат, обріз рушниці, більше 330 набоїв, ваги, 100 тис. грн тощо. Вартість вилученого наркотику за цінами «чорного ринку» складає близько 1 млн грн.
 
Усіх учасників групи затримано в порядку ст. 208 КПК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Запорізького РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу УБН ГУНП в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 188