Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.06.2024

За дорученням ворога збирав інформацію щодо місць розташування ТЦК у Запоріжжі - підозрюється місцевий житель

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру жителю Запоріжжя у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
За даними  слідства, співробітник однієї із енергетичних компаній Запоріжжя за ідеологічними мотивами надав згоду представникам спецслужб країни-агресора на допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.
 
З квітня 2024 року він розпочав активно співпрацювати з фсб та отримав від свого куратора завдання на збір та передачу координат розташування у Запоріжжі ТЦК, а також інформації щодо автотранспорту, на якому пересуваються керівництво та співробітники військкоматів.
 
Для отримання необхідних розвідданих чоловік на власному авто об’їжджав місцевість, фотографував та знімав на відео вказані об’єкти, відстежував рух автівок, які цікавили ворога, тощо.
 
Відомості передавав у вигляді медіафайлів з текстовим описом через месенджер «Telegram».
 
На виконання ще одного завдання ним було встановлено місця розташування двох важливих об’єктів енергетичної системи міста. Розвіддані потрібні були ворогу для планування їх якнайшвидшого цільового ураження.
 
Громадянин був затриманий правоохоронцями в порядку ст. 208 КПК України і наразі за рішенням суду перебуває під вартою.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі  СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 192