Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.05.2024

Розтратив майже пів мільйона гривень на придбанні будматеріалів для ліквідації наслідків ворожих обстрілів прифронтової території області – підозрюється міський голова

За процесуального керівництва прокурорів Пологівської окружної прокуратури міському голові територіальної громади області повідомлено про підозру у розтраті чужого майна, вчиненої у великих розмірах  (ч. 4 ст.191 КК України).

За даними слідства, однією з  міських територіальних громад області прийнято рішення про створення резерву будівельних матеріалів для ліквідації наслідків руйнувань через ведення воєнних дій.  На їх закупівлю з місцевого бюджету було виділено 3,5 млн грн. 
 
Ці будматеріали планувались передавати жителям прифронтових населених пунктів, а також комунальним підприємствам, установам та організаціям, розташованих на їх території, для відновлення наслідків систематичних обстрілів.
 
Проте очільник міської ради, у відданні якого перебував цей матеріальний резерв, вчинив їх розтрату на користь третіх осіб та спричинив територіальній громаді збитки на майже 500 тис. грн.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, його здійснюють слідчі Пологівським РВП Головного управління Нацполіції в Запорізької області за оперативного супроводу УСР в Запорізькій області ДСР Нацполіції України.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 310