Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.04.2024

У колабораціонізмі та заволодінні в умовах воєнного стану 630 тис. грн бюджетних коштів підозрюється селищний депутат від партії «ОПЗЖ» з Мелітополя

За процесуального керівництва прокурорів Мелітопольської окружної прокуратури депутату Приазовської селищної ради Мелітопольського району від забороненої партії «ОПЗЖ» повідомлено про підозру у колабораційній діяльності та заволодінні бюджетними коштами у великих розмірах в умовах воєнного стану (ч. 6 ст. 111-1, ч. 4 ст. 191 КК України).


 
За даними слідства, підозрюваний у березні 2022 року залишився в окупованому селищі Приазовське та став активно підтримувати ідеологічні основи політики держави-агресора.
 
Маючи певний електорат та авторитет серед нього місцевий депутат швидко зацікавив ворожу владу та був залучений до співпраці.
 
Надалі, вже як депутат партії агресора «единая россия» він брав участь у низці політичних заходів, розрахованих на створення серед місцевого населення Мелітопольщини, переважно молоді, позитивного ставлення до органів окупаційної влади, російських збройний формувань та політики рф у цілому.
 
 
Крім того, скориставшись окупацією Мелітопольського району, селищний депутат у змові з іншими невстановленими слідством особами заволодів коштами, виділеними з місцевого бюджету для оплати послуг із опалення приміщень однієї з районних лікарень на 2022 рік. 
 
За фіктивними актами приймання-передачі «наданих» медустанові послуг із постачання пари, гарячої води та пов’язаної з цим продукції на рахунки приватного підприємства, власником якого є підозрюваний, безпідставно перераховано понад 630 тис. грн бюджетних коштів.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Мелітопольського РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 160