Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2024

Припинено діяльність злочинної організації, очільник якої наближений до єдиного на Запоріжжі «вора у законі»

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної та Вознесенівської окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру  5 членам злочинної організації за фактом керівництва та участі в злочинній організації, а також крадіжок та вимагань ( ч. 4 ч. 5 ст. 185,  ч. 4 ст. 189, ч. 2, ч. 5 ст. 255  КК України).
 
За даними слідства, 43-х річний місцевий житель  із метою наближення до єдиного у Запоріжжі  «вора у законі» створив злочинну організацію, до якої залучив 4-х осіб.
 
Чоловік взяв на себе роль керівника та усіляко забезпечував функціонування власне створеного ієрархічного об’єднання та координував його злочинну діяльність. Фінансував витрати, вирішував питання з оренди приміщень, де відбувалися «сходки» з обговорення підготовки до вчинення злочинів,  розподіляв кошти, отримані злочинним шляхом, тощо.
 
Користуючись серед його учасників власним авторитетом, надавав настанови щодо підкорення законам «блатного життя» та «вищим особам» у ієрархії кримінального світу.
 
Упродовж 3-х років члени організації, підкорюючись волі їх очільника, вчиняли на території Запоріжжя  тяжкі та особливо тяжкі злочинів проти власності на майже 4 млн грн. Наразі слідством доведено спричинення потерпілим шкоди на  майже 4 млн грн. 
 
Під час проведення 28 обшуків правоохоронцями вилучено травматичні пістолети, набої, та іншу зброю, грошові кошти, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, банківські картки та флеш-накопичувачі, спеціальні засоби для здійснення відеоспостереження тощо. 
 
Всіх учасників злочинної організації затримано в порядку ст. 208 КК України та обрано запобіжний захід тримання під вартою.
 
Досудове розслідування у провадженні здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу УСР в Запорізькій області ДСР Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 256