Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2024

Викрали 350 «сонячних» панелей на понад 1,2 млн грн з території електростанцій, розташованих в зоні бойових дій на Запоріжжі – підозрюється злочинне угруповання

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної та Василівської окружної прокуратур організовану групу з числа трьох мешканців Запорізької області повідомлено про підозру у крадіжці чужого майна (ч. 5 ст. 185 КК України).
 
 
За даними слідства, один із підозрюваних розробив схему «швидкого» збагачення за рахунок майна одного з енергогенеруючих підприємств, яке було залишене власниками через повномасштабне вторгнення рф та розміщення поблизу лінії оборони Запорізької області.   
 
Розуміючи, що через активні бойові дії у Василівському районі «сонячні» панелі, які розміщені на території двох електростанцій поблизу Степногірська, залишились без охорони та належного нагляду, вирішив їх викрасти.
 
 
До реалізації злочинного плану він залучив двох знайомих, яким запропонував здійснення безпосереднього демонтажу енергообладнання. На себе ж поклав функцію спостерігача за прилеглою місцевістю з метою запобігання викриття.
 
За вересень-листопад 2023 року членам угруповання вдалося демонтувати та викрасти понад 350 «сонячних» панелей вартістю понад 1,2 млн грн.
 
            
 
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють  слідчі Василівського РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області ДСР Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 396