Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2024

За сприяння окупаційної влади був «обраний» депутатом так званого «совета депутатов Михайловского округа» - підозрюється житель Василівського району

За процесуального керівництва прокурорів Василівської окружної прокуратури Запорізької області жителю окупованої Тимошівки повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст.111-1 КК України).
 
За даними слідства, у вересні 2022 року підозрюваний за добровільною згодою був залучений окупаційною владою до проведення псевдореферендуму про вихід Запорізької області зі складу України та приєднання до території рф. 
 
Будучи у складі дільничної виборчої комісії, яка діяла на території окупованого Василівського району, він згідно зі списками «виборців» здійснював подворовий обхід  та примушував  населення селища Тимошівка до голосування. 
 
Продовжуючи співпрацю з окупаційною владою рф, взяв участь як кандидат від партії «единная россия» у «виборах депутатов Михайловского окружного совета депутатов первого созыва Запорожской области». За результатами примусового волевиявлення місцевого населення отримав мандат депутата так званого «совета депутатов Михайловского округа». 
 
Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Василівського РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 172