Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.06.2023

На Запоріжжі прокурори домоглися довічного позбавлення волі для чоловіка, який жорстоко вбив літнє подружжя

За принципової позиції прокурорів обласної прокуратури Запорізьким апеляційним судом ухвалено обвинувальний вирок, яким 48-річному місцевому мешканцю призначено найсуворіше покарання за вчинення умисного вбивства двох пенсіонерів.
 
   
 
Установлено, що в серпні 2021 року між чоловіком та батьками його колишньої співмешканки виник конфлікт у під’їзді будинку за місцем проживання потерпілих. Під час з'ясування стосунків обвинувачений спричинив ножові порання 69-річному чоловіку, від яких він помер на місці. Його 70-річна дружина намагалася врятуватись, але нападник увірвався до квартири, де на кухні наніс щонайменше 17 ножових ударів у різні ділянки тіла жінки. Травми виявилися несумісними з життям.
 
Вироком суду першої інстанції його визнано винним в умисному вбивстві двох осіб, вчиненому з особливою жорстокістю (п. п. 1, 4 ч. 2 ст. 115 КК України) та засуджено до 15 років позбавлення волі.
 
Прокурор не погодився з рішенням суду щодо призначеного покарання, про що подав апеляційну скаргу.
 
При апеляційному розгляді суд врахував доводи прокуратури, скасував вирок районного суду та ухвалив новий, за яким призначив обвинуваченому покарання у виді довічного позбавлення волі.
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1150