Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.06.2023

За втручання прокуратури до бюджету міста Запоріжжя надійшло майже 19 млн грн 

Забезпечено виконання судового рішення, постановленого за позовом Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя, про стягнення до місцевого бюджету доходу, отриманого від безпідставно набутого майна, в сумі майже 19 млн грн.
 
Прокуратурою встановлено, а рішенням суду підтверджено, що промислове підприємство, яке є одним із найбільших у Східній Європі виробників абразивів, на території Шевченківського району м. Запоріжжя використовує земельну ділянку комунальної форми власності площею майже 50 га без укладення договору оренди землі.  При цьому протягом 2 років кошти за її використання не сплачувалися. Як наслідок – місцевий бюджет недоотримав майже 19 млн грн.
 
Наразі стягнуті за судовим рішенням із товариства 19 млн грн вже надійшли до бюджету територіальної громади м. Запоріжжя.
 
До відома: використання землі в Україні є платним. Об'єктом плати за землю є земельна ділянка (ст. 206 Земельного кодексу України). Плата за землю – обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності (пп. 14.1.147, п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України).
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1100