Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.05.2023

Зрадив присязі на вірність Україні -  підозрюється колишній поліцейський із Приморська

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури колишньому працівнику поліції повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
За даними слідства, наприкінці квітня 2022 року співробітник структурного підрозділу Бердянського райвідділу поліції ГУ Нацполіції в Запорізькій області, зрадивши присязі, вступив до лав псевдоправоохоронного органу "Приморский ОП УВД по городу Бердянску и Бердянскому району".
 
Співпрацюючи з ворогом, правоохоронець брав участь у фільтраційних заходах із виявлення серед місцевих мешканців учасників АТО/ООС та проукраїнськи налаштованих громадян. Встановлював серед населення власників вогнепальної зброї, яку вилучали на користь окупаційного правоохоронного органу. Агітував жителів окупованої території не чинити опір та схиляв до співпраці з «новою» владою.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у місті Мелітополі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1039