Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.05.2023

Заробляли на фейковій вакцинації від COVID-19 – викрито групу медпрацівників однієї з приватних лікарень Запоріжжя

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури та Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя викрито 3-х членів організованої злочинної групи, які розробили схему отримання незаконного прибутку за надання послуг із фейкової вакцинації від COVID-19. 
 
За даними слідства, до повномасштабного вторгнення рф в Україну троє медичних працівників однієї з приватних лікарень Запоріжжя об’єднались у злочинне угруповання з метою отримання  неправомірної вигоди від громадян за нібито проходження вакцинації проти гострої респіраторної хвороби COVID-19. 
 
                                          
 
За розробленим планом вони підшукували охочих отримати сертифікат про щеплення без його фактичного проведення. Надалі в лікувальному закладі імітували процес введення вакцини до організму та вносили відповідні записи до журналів обліку.
 
Вартість такого фейкового щеплення становила до 5 тис. грн з людини. 
 
Під час санкціонованого обшуку в робочих кабінетах членів угруповання правоохоронці вилучили банківські картки, комп’ютерну техніку,  облікову документацію з вакцинації та інші докази злочинної діяльності.
 
     
 
Наразі їм повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди за вчинення будь-яких дій із використанням становища, яке займає працівник в установі, в інтересах того, хто надає таку вигоду, у складі організованої групи (ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 354 КК України).
 
Заходи з викриття здійснювались прокуратурою спільно зі  слідчими Відділу поліції № 1 ЗРУП Головного управління Нацполіції України за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області ДСР Нацполіції  України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 961