Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.04.2023

Забезпечувала російські спецслужби інформацією – голову райсуду викрито на держзраді

Заступник Генерального прокурора повідомив про підозру голові одного з районних судів Полтавської області у державній зраді  (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
За даними слідства, навесні 2022 року після окупації військовослужбовцями РФ Бердянська місцева суддя, нехтуючи присягою українському народові, розпочала активно співпрацювати зі спецслужбами та представниками країни-агресора.
 
На виконання завдання кураторів жінка забезпечувала ворога інформацією про проукраїнськи налаштованих працівників правосуддя, формувала серед колективу Бердянського міськрайонного суду позитивне ставлення до окупаційної влади.
 
Здійснювала збір та передачу даних щодо переміщення українських військових на території Донецької області. 
 
Також надавала окупантам допомогу у формуванні штату так званого  підрозділу «министерства чрезвычайных ситуаций россии», незаконно сформованого на території Бердянська.
 
Через деякий час підозрювана виїхала на підконтрольну Україні територію та, очоливши один з районних судів у Полтавській області, продовжила «здійснювати правосуддя» над українцями.
 
Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює  Запорізька обласна прокуратура, досудове розслідування - Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1151