Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.04.2023

Займалась розселенням військових рф в окупованому Пришибі – на Запоріжжі у колабораціонізмі підозрюється мешканка Василівського району

За процесуального керівництва прокурорів Василівської окружної прокуратури Запорізької області повідомлено про підозру жительці Пришиба у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, після окупації Василівського району жінка добровільно надала згоду на співпрацю з окупаційною владою РФ та погодилась працювати в незаконно створеному на території Михайлівської ОТГ Василівського району органі влади.
 
Після призначення на посаду так званого «секретаря администрации территориального управления Пришибского поселкового совета» підозрювана безпосередньо вела облік мешканців смт Пришиба, які виїхали на підконтрольну Україні територію. Потім у покинуті ними будинки вона  незаконно заселяла військовослужбовців збройних формувань рф. 
 
Також із метою популяризації та підтримки окупаційної влади жінка забезпечувала розподіл російських продуктових пакунків та грошових виплат серед місцевого населення. Неодноразово брала участь у публічних заходах, організованих окупаційною владою країни-агресора.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі відділу поліції № 3 Василівського РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 744