Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.04.2023

Призначеним окупантами «головам комісій» з псевдореферендуму на Запоріжжі повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури ще 3-м громадянам України  повідомлено про підозру, за фактом участі в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, троє мешканців Запорізького регіону у вересні 2022 року добровільно погодилися на пропозицію окупаційної влади взяти участь в організації та проведенні псевдореферендуму щодо виходу області зі складу України та приєднання до територій рф.
 
Погодившись на пропозицію ворога, підозрювані очолили незаконні дільничні виборчі комісії Мелітопольського та Кам’янсько - Дніпровського районів.
 
Вони організовували агітаційні заходи, створювали реєстри виборців, підшукували приміщення для проведення незаконного процесу. Для створення видимості легітимності дій підозрювані збирали так звані бюлетені, підраховували їх та оформляли протоколи.
 
Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1239