Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2023

У колабораціонізмі підозрюються два псевдозаступники голови окупаційної «Чернігівської військово–цивільної адміністрації Бердянського району»

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури двом псевдопосадовцям із Чернігівки повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
 
За даними слідства, мешканці Бердянського району після повномасштабного вторгнення рф почали співпрацювати з ворогом.  Вони погодились на призначення заступниками голови у незаконний орган влади «Черниговская военно-гражданская администрация Бердянского района».
 
                                         

Працюючи на посадах, підозрювані забезпечували безперешкодну роботу військової окупаційної адміністрації. 
 
Розпоряджались коштами та майном Чернігівської селищної ради, організовували інвентаризацію об’єктів нерухомості з метою пошуку  та подальшої «націоналізації» майна підприємств та установ України, власники та  керівники яких вимушені були виїхати на підконтрольну територію України.  
 
Формували в підконтрольних закладах освіти матеріально-технічну базу та підшукували персонал для подальшої інтеграції навчального процесу за стандартами освіти країни-агресора.
 
Організовували серед мешканців Чернігівської територіальної громади агітаційні заходи, на яких переконували, що «рф не є їхнім ворогом» та закликали до підтримки окупаційної владі та військ. 
 

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1092