Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2023

Працює на окупантів «головним редактором» проросійського видання – на Запоріжжі підозрюється мешканка Бердянського району

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури мешканці Чернігівської ОТГ повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5, ч. 6 ст. 111-1  КК України). 
 
За даними слідства, 20-річна студентка юридичного факультету одного з вишів Запоріжжя після окупації Бердянського району добровільно пішла на співпрацю з ворогом. Очоливши в смт Чернігівці проросійську молодіжну структуру, вона організовувала пропагандистські акції на підтримку окупаційної влади, до яких залучала місцеву молодь. Активно брала участь у публічних заходах, присвячених святкуванням державних свят країни-агресора. 
 
У травні 2022 року  була призначена окупантами головним редактором  місцевої газети. Працюючи на цій посаді, через друковане видання  популяризувала незаконні органи влади  окупованої Чернігівки. У своїх публікаціях вона усіляко підтримувала окупаційну владу та закликала мешканців району до її визнання.
 
З жовтня 2022 року підозрювана добровільно зайняла посаду начальника «відділу з взаємодії з населенням та громадськістю», створеного у структурі так званої «Військово-цивільної адміністрації смт. Чернігівка».
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 1454