Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2023

Організували збут незаконно виробленого сидру на території Запоріжжя та області – підозрюються 3 учасника злочинного угруповання

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом громадянам у незаконному зберіганні, транспортуванні з метою збуту, а також збуті незаконно виготовлених алкогольних напоїв, вчиненому у складі організованої групи  (ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 204 КК України).
 
За даними слідства, три мешканці міста об’єдналися в стійку організовану злочинну групу, яка займалась протиправною діяльністю з виготовлення та збуту фальсифікованого алкоголя.
 
Свій «бізнес» вони розмістили в одному із приміщень підприємства з виробництва ліцензованих алкогольних напоїв, розташованому в Запоріжжі.
 
Учасники угруповання діяли за розподіленими функціями. Також на роль торговельних агентів вони залучили інших громадян, які володіли навичками у сфері маркетингу. При цьому не попередили їх про свій злочинний намір та пов’язану з ним діяльність.
 
                        
 
Упродовж липня – жовтня 2022 року готова «продукція» збувалась населенню через торгову мережу міста.
 
Під час проведення обшуку правоохоронці вилучили 16 ємностей із сидром об’ємом по 50 л, обладнання та сировину для виготовлення сурогатного алкоголю.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно з УСР в Запорізькій області ДСР Нацполіції України та слідчими Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 1383