Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2023

На Запоріжжі прокуратура наполягає на поверненні землі ландшафтного заказника «Іванівський бір» вартістю понад 1,6 млн грн

Ленінським районним судом м. Запоріжжя відкрито провадження за позовом Василівської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Енергодарської міської ради до фізичної особи про визнання державного акта на право власності на землю, договору купівлі-продажу недійсними та зобов’язання повернути земельну ділянку вартістю понад 1,6 млн грн.
 
Прокуратурою встановлено, що громадянину передана у приватну власність земельна ділянка, яка знаходиться на території ландшафтного заказника місцевого значення «Іванівський бір», для ведення індивідуального садівництва.  Проте, розташування вказаної ділянки під об’єктами природно-заповідного фонду унеможливлює її перебування у приватній власності. Це і стало підставою для звернення прокурора із позовом до суду.
 
До відома: Законодавством України визначено, що природно-заповідний фонд охороняється як національне надбання, щодо якого встановлюється особливий режим охорони, відтворення і використання. Україна розглядає цей фонд як складову частину світової системи природних територій та об’єктів, що перебувають під особливою охороною. Для збереження флори, фауни та особливого клімату на цих територіях заборонена будь-яка господарська діяльність.
 
 
Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1161