Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2023

Організували шахрайський сall-центр і виманювали у громадян грошові заощадження  -  шістьом членам злочинної організації повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури та Вознесенівської окружної прокуратури м. Запоріжжя повідомлено про підозру організатору та п’ятьом учасникам злочинної організації, які  вчинили шахрайство у великих розмірах (ч. 1, ч. 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 4 ст. 190 КК України).
 
            
 
За даними слідства, запоріжанка  розробила план заволодіння грошима громадян України. До протиправної діяльності залучила свого чоловіка та ще 4-х місцевих мешканців. Створивши на  території Запоріжжя та Дніпра  декілька офісів шахрайського сall-центру, його учасники діяли за чітким розподілом функцій та заздалегідь узгодженою схемою.  
 
                        
 
Маючи в користуванні базу контактів колишніх клієнтів мережі Інтернет-магазинів із продажу товарів для здоров’я, «працівники» центру в декілька етапів телефонували громадянам та пропонували отримати грошову компенсацію за неякісний товар, придбаний через Інтернет.  Спочатку нібито співробітник виконавчої  служби роз’яснював   умови стягнення компенсації через суд. Потім уже «представники» судового органу та казначейства переконували потерпілих  сплатити «державний грошовий збір» за отримання вказаної  «послуги».  У такий спосіб довірливі громадяни  перерахували на підконтрольний злочинній організації банківський рахунок понад 3 млн грн.
 
   
 
Слідство триває.
 
Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно зі слідчими Відділу поліції № 1 Запорізького районного управління поліції та Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу УСР в Запорізькій області ДСР Нацполіції України та силової підтримки спецпідрозділу КОРД.
 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1344