Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2022

На Запоріжжі викрито спробу передачі іноземній стороні технологій з ремонту та виготовлення військових авіадвигунів -  триває розслідування

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури заблоковано спробу нелегальної передачі за кордон інформації з новітніх військових технологій, які підлягають державному експортному контролю.
 
За даними слідства, нинішнім та колишнім співробітниками  одного з оборонних підприємств Запорізького регіону, розроблено злочину схему із заволодіння та передачі представникам однієї з країн Східної Азії інформації з виробництва авіаційних двигунів для винищувачів і бойових гелікоптерів. Спочатку вони здійснили приховане копіювання інформації, яка містить секретні технологічні розробки.  Потім ці відомості планували за певну  грошову винагороду передати «замовникам».
 
За результатами проведених обшуків у громадян правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та електронні носії, на яких збережено  інформацію з технічною документацією військового призначення.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення громадянам про підозру за фактом порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю (ст. 333 КК  України).
 
Слідство триває.
 
Заходи з викриття здійснювались прокуратурою спільно зі  співробітниками СБУ в Запорізькій області.
 
Подати докази злочинів рф у застосунку: AppStore, Google Play 
або на сайті 
https://warcrimes.gov.ua 
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1477