Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2022

У Запорізькій обласній прокуратурі відбулась координаційна нарада про стан протидії злочинності в умовах воєнного часу

15 вересня 2022 року, під головуванням керівника Запорізької обласної прокуратури Віктора Приходька відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів регіону про стан протидії злочинності в умовах воєнного часу. На якій обговорено питання фіксації та досудового розслідування воєнних та інших пов’язаних зі збройною агресією РФ проти України злочинів, учинення в умовах збройного конфлікту незаконного використання бюджетних коштів та боротьби з корупцією, забезпечення належного виконання завдань кримінального провадження, притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності, у тому числі за процедурою «in absentia».
 
 
Відкриваючи нараду, керівник прокуратури зазначив, що наразі правоохоронна система держави працює в умовах особливого періоду – воєнного стану, що ставить перед нею нові завдання і спонукає до визначення  шляхів їх виконання. 
 
 
З 24.02.2022 зареєстровано понад 3 тис. злочинів, учинених представниками збройних сил РФ за фактами порушення правил ведення війни (ст. 438 КК України) та 250 злочинних діянь проти основ національної безпеки (ст. 110, 111, 111-1, 111-2, 113 КК України). Тож беззаперечно пріоритетним завданням органів правопорядку наразі є належна фіксація  та ефективне розслідування  саме цієї категорії злочинів. 
 
 
Водночас зауважено, що органам правопорядку  не слід абстрагуватись і від інших, не менш пріоритетних напрямів, як то боротьба з організованою злочинністю, корупцією, розкраданням бюджетних коштів тощо.
 
 
Участь у заході брали заступники керівника обласної прокуратури та очільники правоохоронних органів регіону. 
 
 
За підсумками координаційної наради для подальшої співпраці у протидії злочинності розроблені конкретні узгоджені заходи та заплановано строки їх виконання.
 
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1292