Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.09.2022

Збирала та передавала інформацію спецслужбам РФ - на Запоріжжі підозрюється місцева мешканка

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури викрито громадянку України, завербовану представниками спецслужб країни-агресора. Їй повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
За даними слідства, 19-річна мешканка тимчасово окупованої території Пологівського району на початку червня 2022 року добровільно погодилась на пропозицію представників ФСБ РФ допомагати їм у проведенні підривної діяльності проти України. На виконання завдань ворога вона збирала інформацію про патріотично налаштованих жителів окупованої ворогом території та місцезнаходження схронів із боєприпасами ЗСУ. Також до її обов’язків входило виявлення на захопленій окупантами території родичів діючих українських військових. 
 
 
Зібрані дані підозрювана передавала представникам російських спецслужб за допомогою одного із месенджерів.
 
Жінку затримано у порядку ст. 208 КПК України під час чергового виконання доручення ворога. Наразі їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 
 
Тривають невідкладні слідчі дії.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Подати докази злочинів рф у застосунку: AppStore, Google Play 
або на сайті 
https://warcrimes.gov.ua 
 
Долучайтесь до наших соцмереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1724