Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.06.2022

За втручання прокуратури на Запоріжжі вжито заходів до збереження пам’ятки історії та архітектури

Прокуратура приділяє особливу увагу збереженню пам’яток культурної спадщини. Рішенням Запорізького окружного адміністративного суду задоволено позов Шевченківської окружної прокуратури м. Запоріжжя зобов’язано власника пам’ятки історії та архітектури укласти охоронний договір.
 
Встановлено, що з 2007 року відповідач  набув право власності на об’єкт культурної спадщини, який розташований на території Комунарського району міста. Суб’єкт господарювання знав про обов’язок укласти з Управлінням містобудування та архітектури Запорізької облдержадміністрації охоронний договір. Проте понад 14 років ухилявся від його укладення, чим порушив вимоги ч. 1 ст. 23 Закону України «Про охорону культурної спадщини».
 
Після набрання рішенням суду законної сили, вживатимуться заходи щодо його реального виконання.
 
До відома: зазначена пам’ятка архітектури побудована у 1924–1925 роках за проектом архітектора Дітріха Тіссена для відпочинку працівників колишнього заводу «Комунар». Також у приміщенні будинку культури  виступали трупа українського театру, поети, журналісти, перекладачі, письменники та інші діячі української культури.
 
 
 

Автор: Відділ інформаційної політики
кількість переглядів: 1368