Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.05.2022

Надав злочинний наказ та безпосередньо брав участь у силовому захоплені Запорізької АЕС – повідомлено про підозру російському генералу

За процесуального керівництва прокурорів Запорізької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру одному з генералів командного складу збройних сил РФ за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством  (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України).
 
За даними слідства, на початку березня 2022 року генерал-майор, заступник начальника головного управління національної гвардії РФ по Краснодарському краю, за попередньою змовою з іншим командним складом та військовослужбовцями збройних сил країни-агресора, в порушення законів та звичаїв війни, будучи достовірно обізнаним про наявність на території міста Енергодар об’єкта підвищеної небезпеки - атомної електростанції, надав підлеглим йому військовослужбовцям злочинний наказ здійснити силове захоплення інфраструктури міста та Запорізької АЕС. Підозрюваний безпосередньо, як командир, взяв участь разом із двома батальйонно-тактичними групами збройних сил та національної гвардії РФ у захваті міста та атомного підприємства. Внаслідок ворожої атаки загинуло 4 громадянина України, зруйновано технологічно важливі мережі та комунікації.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.
 
Якщо ви стали свідком воєнного злочину РФ, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua
 
Долучайтесь до наших соціальних мереж: FacebookTelegramYouTube

Автор: Відділ інформаціїної політики
кількість переглядів: 1848